Ambra Ventilation AB förvärvar IV Inneklimat & Ventilation AB

Ventilationsföretaget Ambra Ventilation i Skellefteå förvärvar IV Inneklimat & Ventilation i Luleå. Länia Företagsförmedling fungerade som rådgivare under processen.

– Det glädjer mig att vi som kollegor på olika marknader hittat en väg framåt där Ambra och IV kan dra nytta av varandras styrkor. Ambras engagemang kommer att bli en frisk fläkt för organisationen och hjälpa IV att växa, säger Anders Drugge, ägare och säljare av IV Inneklimat & Ventilation.

IV Inneklimat & Ventilation blir det första dotterbolaget till Ambra Ventilation. Förvärvet utgör en del i Ambras expansionssatsning och ger möjligheter att verka på en bredare marknad.

–  IV har en stark position på den Norrbottniska marknaden och liknar Ambra i tjänsteutbud och leverans av egentillverkade, kundanpassade lösningar. Tillsammans stärker vi vår kompetens samt får ett geografiskt större upptagningsområde med täckning av såväl Skellefteå och Luleå som Piteå och inlandet, säger Ambras VD Anders Berglund.

 

IV Inneklimat & Ventilation AB

IV har verkat på den Norrbottniska marknaden i över 20 år. Som trogen partner till de lokala industrierna levererar IV tjänster och lösningar inom ventilationsservice, installationer och totalentreprenader. Bolaget har idag 8 anställda samt en verkstad för tillverkning av kundanpassade lösningar.

 

Ambra Ventilation AB

Ambra är Skellefteåregionens största ventilationsföretag verksamt inom ventilationsservice, installationer och industriservice. Bolaget har en fullgod smides- och tunnplåtsverkstad på ca 1000 kvm med möjlighet att tillverka kundunika lösningar, från konstruktion till färdig produkt. Bolaget har 37 st. anställda och har genom åren vuxit och utvecklats tillsammans med stora partners som Boliden Mineral och Skellefteå kommun.

Ambra är ett helägt dotterbolag till investmentbolaget Treac AB i Skellefteå. I företagsgruppen ingår även de helägda dotterbolagen Extena AB i Norsjö, Zone Systems i Skellefteå, Signmaster i Vadstena, samt ett delägarskap i Skelleftehamnbaserade Railcare Group AB.

 

Kontaktpersoner:

Ambra Ventilation AB, Anders Berglund (VD)  070-523 74 85

IV Inneklimat & Ventilation AB, Tommy Jakobsson 070-373 64 16

Treac investerar i Railcare

Det Skellefteå baserade företaget Treac AB, som till två tredjedelar ägs av Transforma företag AB och till en tredjedel av Norra Västerbotten fastighets AB, har idag köpt 440 000 aktier av grundarfamiljerna Dahlqvist och Marklund. Familjerna säljer 220 000 aktier vardera. Detta innebär ett långsiktigt ägande från Treac och att ägarfamiljerna har kvar ca 23% i Railcare.

”Railcare är ett av regionens mest intressanta bolag som har tagit stora steg framåt senaste åren. Bolagets nationellt starka position med kombinerad exportsatsning attraherar oss som industriell ägare. Vi är glada över att vara med i arbetet mot fortsatt expansion och ser ljust på framtiden, säger Adam Ådin, VD Treac.”

”En mycket tillfredställande ägarlösning som både skapar stabilitet och som också tar sikte mot att ta Railcare mot nya framgångar, avslutar Daniel Öholm, VD Railcare.”

Zone Systems AB förvärvar Sign Master AB

Skyltföretaget Zone Systems AB i Skellefteå förvärvar Sign Master AB i Vadstena.
– Det gläder mig att vi som tidigare konkurrenter har hittat en gemensam väg framåt. Sign Masters effektiva produktionsanläggning tillsammans med Zone Systems säljorganisation och utvecklingsavdelning gör oss till en av Sveriges starkaste leverantörer av storbildsskylt för inom- och utomhusbruk, säger Johan Järnholt, ägare och säljare av Sign Master AB.

Satsning inom storbildsskylt

Sign Master AB blir det första svenska dotterbolaget till Zone Systems AB. Förvärvet utgör en del i Zone Systems nysatsning på storbildsskylt, ett affärsområde med lång historik inom bolaget. Storbildsskylt är högaktuellt genom en kombination av ökat intresse på marknaden och ett uppsving i kundinitierad produktutveckling.
– Sign Master är unika i sin kompetens inom tillverkning av storbildsskylt, och vi ser även goda möjligheter till marknadssynergier. Tillsammans har vi en unik kundportfölj med stora kedjor inom detalj- och dagligvaruhandel där vi tillsammans kan agera helhetsleverantör. Vårt fokus för 2016 är att vidareutveckla produktsortimentet och öka försäljningen genom våra sammanslagna försäljningskanaler, säger Zone Systems VD JP Lyttinen.

Sign Master AB

Sign Master AB har tillverkat och levererat skyltar till branschföretag i över 30 år. Bolaget producerar skyltställ, affischramar och stortavlor i egen verkstad i Vadstena. God kvalitet, konkurrenskraftiga priser och hög leveranssäkerhet är ledord för bolaget som anförs av grundaren Johan Järnholt. Bolaget har i dag 12 anställda och levererar skyltar till 10 länder.

Zone Systems AB
Zone Systems utvecklar klassiska och digitala skyltar och skyltlösningar för butiker, restauranger, köpcenter och publika mötesplatser. Bolaget har drygt 35 års erfarenhet av skyltkommunikation och har levererat skyltsystem till över 85 länder runt om i världen. Med ett brett produktutbud och stort kunnande inom butikskommunikation och Zone Marketing är ”rätt budskap på rätt plats” bolagets måtto.
Zone Systems AB är ett helägt dotterbolag till det regionala investmentbolaget Treac AB. I företagsgruppen ingår även Extena AB i Norsjö och Ambra Ventilation AB i Skelleftehamn.

Kontaktpersoner:

Zone Systems AB, JP Lyttinen 073-152 35 23
Sign Master AB, Johan Järnholt 070-373 64 16

Treac förvärvar Ambra Ventilation AB


Vi är stolta att meddela att vårt senaste förvärv äntligen är i ”hamn”…

Den 1 april 2014 förvärvade vi Ambra Ventilation AB, med säte i Skelleftehamn. Ambra är ett av norra Sveriges ledande företag inom ventilation och industriservice. Bolaget grundades 1986 med huvudinriktning mot smides- och tunnplåtsbearbetning. Företaget har utvecklats tillsammans med stora partners som Boliden Mineral och Skellefteå kommun och omfattar i dag även verksamhetsområden som mekaniska arbeten, plastarbeten, ventilationsinstallationer och ventilationsservice.

Efter förvärvet avser vi att bedriva verksamheten vidare i dess nuvarande form. Givetvis är ambitionen att långsiktigt utveckla företaget och säkra en fortsatt tillväxt. Treac är en lokal aktör som med stark förankring i näringslivet har goda möjligheter att bidra till Ambras fortsatta välgång.

Positiva

Vi alla, personal och ledning vid Ambra tillsammans med ägare och ledning i Treac, är mycket positiva till denna förändring. Vi ser fram emot ett fortsatt gott samarbete med våra kunder, leverantörer och samarbetspartners!

Säljarna Bertil och Patrik Karlsson tillsammans med Treacs ledning Adam Ådin, VD och Lina Ådin, Investment Manager.