Det regionala investmentbolaget Treac AB har i dag förvärvat Ambra Ventilation AB.

– Det känns väldigt bra att lämna över till en lokal ägare med både branscherfarenhet och ett starkt engagemang för Skellefteåbygden. Jag är övertygad om att Treac kommer att hjälpa Ambra att fortsätta växa samtidigt som bolagets identitet värnas., säger Bertil Karlsson, huvudägare och säljare av Ambra Ventilation AB.

Tredje dotterbolaget

Ambra Ventilation AB blir det tredje helägda dotterbolaget i koncernen. 

– Ambra är välrenommerat och unika i sin kompetens och sitt breda tjänsteutbud. Vi ser fram emot en spännande resa tillsammans och ser stora möjligheter för framtiden. Ambra stärker koncernen inom tillverkningsindustri och industriservice. Vårt fokus är att ta tillvara på och vidareutveckla regionens styrkor inom dessa områden, säger Treac AB:s VD Adam Ådin..

Ambra Ventilation AB

Ambra Ventilation AB är ett av norra Sveriges ledande företag inom ventilation och industriservice. Bolaget grundades 1986 av Bertil Öhlund med huvudinriktning mot smides- och tunnplåtsbearbetning. Företaget har utvecklats tillsammans med stora partners som Boliden Mineral och Skellefteå kommun, och omfattar i dag även verksamhetsområden som mekaniska arbeten, plastarbeten, ventilationsservice och ventilationsinstallation.  

Treac AB

Treac AB är ett regionalt investmentbolag och i företagsgruppen ingår de helägda dotterbolagen Extena AB i Norsjö och Zone Systems AB med säte i Skellefteå.

Gruppen innehar även ett minoritetsägande i IT-bolaget Solid Park AB med kontor i Stockholm, Västerås, Linköping, Norrköping och Katrineholm.

Kontaktpersoner:

Ambra Ventilation AB, Bertil Karlsson 070-566 56 91

Treac AB, Adam Ådin 070-664 23 30