Ventilationsföretaget Ambra Ventilation i Skellefteå förvärvar IV Inneklimat & Ventilation i Luleå. Länia Företagsförmedling fungerade som rådgivare under processen.

– Det glädjer mig att vi som kollegor på olika marknader hittat en väg framåt där Ambra och IV kan dra nytta av varandras styrkor. Ambras engagemang kommer att bli en frisk fläkt för organisationen och hjälpa IV att växa, säger Anders Drugge, ägare och säljare av IV Inneklimat & Ventilation.

IV Inneklimat & Ventilation blir det första dotterbolaget till Ambra Ventilation. Förvärvet utgör en del i Ambras expansionssatsning och ger möjligheter att verka på en bredare marknad.

–  IV har en stark position på den Norrbottniska marknaden och liknar Ambra i tjänsteutbud och leverans av egentillverkade, kundanpassade lösningar. Tillsammans stärker vi vår kompetens samt får ett geografiskt större upptagningsområde med täckning av såväl Skellefteå och Luleå som Piteå och inlandet, säger Ambras VD Anders Berglund.

IV Inneklimat & Ventilation AB

IV har verkat på den Norrbottniska marknaden i över 20 år. Som trogen partner till de lokala industrierna levererar IV tjänster och lösningar inom ventilationsservice, installationer och totalentreprenader. Bolaget har idag 8 anställda samt en verkstad för tillverkning av kundanpassade lösningar.

Ambra Ventilation AB

Ambra är Skellefteåregionens största ventilationsföretag verksamt inom ventilationsservice, installationer och industriservice. Bolaget har en fullgod smides- och tunnplåtsverkstad på ca 1000 kvm med möjlighet att tillverka kundunika lösningar, från konstruktion till färdig produkt. Bolaget har 37 st. anställda och har genom åren vuxit och utvecklats tillsammans med stora partners som Boliden Mineral och Skellefteå kommun.

Ambra är ett helägt dotterbolag till investmentbolaget Treac AB i Skellefteå. I företagsgruppen ingår även de helägda dotterbolagen Extena AB i Norsjö, Zone Systems i Skellefteå, Signmaster i Vadstena, samt ett delägarskap i Skelleftehamnbaserade Railcare Group AB.

Kontaktpersoner:

Ambra Ventilation AB, Anders Berglund (VD)  070-523 74 85

IV Inneklimat & Ventilation AB, Tommy Jakobsson 070-373 64 16