Det Skellefteå baserade företaget Treac AB, som till två tredjedelar ägs av Transforma företag AB och till en tredjedel av Norra Västerbotten fastighets AB, har idag köpt 440 000 aktier av grundarfamiljerna Dahlqvist och Marklund. Familjerna säljer 220 000 aktier vardera. Detta innebär ett långsiktigt ägande från Treac och att ägarfamiljerna har kvar ca 23% i Railcare.

”Railcare är ett av regionens mest intressanta bolag som har tagit stora steg framåt senaste åren. Bolagets nationellt starka position med kombinerad exportsatsning attraherar oss som industriell ägare. Vi är glada över att vara med i arbetet mot fortsatt expansion och ser ljust på framtiden, säger Adam Ådin, VD Treac.”

”En mycket tillfredställande ägarlösning som både skapar stabilitet och som också tar sikte mot att ta Railcare mot nya framgångar, avslutar Daniel Öholm, VD Railcare.”