Skyltföretaget Zone Systems AB i Skellefteå förvärvar aktiemajoriteten i det nystartade bolaget Digital Signage Solutions Sweden AB (DSS) i Stockholm. Tillsammans med grundarna Mikael Vestin och Andreas Bergman ska DSS vidareutveckla Zone Systems digitala affär och erbjuda ett unikt helhetskoncept inom digital skyltning, s.k. digital signage. 

– ”Vi är tidigare konkurrenter som nu väljer en gemensam väg framåt där vi kombinerar våra styrkor. Inom DSS har vi teknisk spetskompetens och en bred branscherfarenhet som är svår att slå. Tillsammans med Zone Systems långa historik som komplett digital leverantör blir vi en av Sveriges starkaste aktörer inom digital signage”, säger Mikael Vestin, vd och grundare av DSS.

En gemensam satsning som lyfter digital kommunikation till nästa nivå

För Zone Systems utgör förvärvet av DSS en förnyad satsning inom digital signage, ett affärsområde som funnits i bolaget i nära 10 år. Under denna tid  har starka och långsiktiga band skapats med välrenommerade kunder. 

– ”Den digitala marknaden växer så det knakar och vi ser en snabbt ökande efterfrågan på digitala kommunikationslösningar hos våra kunder. Mikael och Andreas utgör det resurstillskott vi behöver för att kunna fortsätta expandera affären. Tillsammans utgör vi ett mycket starkt team med bredare kompetens och längre erfarenhet än de flesta i branschen. Vårt fokus för 2016 är att vidareutveckla kunderbjudandet och öka försäljningen genom vårt gemensamma bolag DSS”, säger Zone Systems Ordförande Lina Ådin.

Digital Signage Solutions Sweden AB

DSS är ett bolag verksamt inom digital kommunikation grundat av Mikael Vestin och Andreas Bergman. Mikael och Andreas har varit verksamma inom området i nära 15 års tid och var tidigt ute med innovativa digitala lösningar till kunder som Stena Line, Clas Ohlson, SCA, Sandvik, Burger King, Hertz, Viking Line mfl. Satsningen framåt är traditionell signage med ökat fokus på kundupplevelsen med smarta integrationer. Hög kvalitet genom hela leveransen är ett måtto som delas med Zone Systems.

Zone Systems AB

Zone Systems utvecklar klassiska och digitala skyltar och skyltlösningar för butiker, restauranger, köpcenter och publika mötesplatser. Bolaget har drygt 35 års erfarenhet av skyltkommunikation och har levererat skyltsystem till över 85 länder runt om i världen. Med ett brett produktutbud och stort kunnande inom butikskommunikation och Zone Marketing är ”rätt budskap på rätt plats” bolagets måtto.

Zone Systems AB är ett helägt dotterbolag till det regionala investmentbolaget Treac AB. I företagsgruppen ingår även Extena AB, Ambra Ventilation AB, IV Inneklimat & Ventilation AB och Svenska Sign Master AB.

Kontaktpersoner

Zone Systems AB, DSS  Sweden AB,

Lina Ådin 072-525 95 00  Mikael Vestin 0708-33 93 45