Photon Sports är redo för nästa kliv i processen att nå marknaden och under slutet av 2020 öppnades det upp för investerare. Intresset var stort och totalt inkom närmare 8,5 miljoner kronor där Partnerinvest, Treac Innovation och Unboxx är huvudsakliga investerare.

Grundare och vd för Photon Sports, Jonas Sjöberg, gläds över det nya kapitalet.

– Det känns väldigt spännande. På det här sättet kan vi hålla ett högre tempo och verifiera och utveckla den här internationellt gångbara produkten. Det har varit en lång resa så här långt med mycket arbete men det finns inga genvägar för att skapa en produkt i världsklass, säger Jonas.

Jonas Sjöberg har över 25 års erfarenhet av att utveckla optiska system, bland annat som utvecklingschef på Skelleftestiftelsen Adopticum.

Photon Sports ingår sedan förra året i företagsinkubatorn Unboxx, som ett led i att skala upp företaget och lansera produkten. Sedan i höstas sitter Hanna Marklund, affärsutvecklare på Unboxx, med i Photon Sports styrelse och har även gått in som delägare i bolaget.

– Jag vet själv vilket bra verktyg det är för fotbollsspelare både på ungdomsnivå och professionell nivå. Att kunna tillgängliggöra ny och prisvärd teknologi för att ta reda på vilken träning som verkligen fungerar kommer att göra stor nytta, säger Hanna Marklund.

Mätverktyget, en 3D-lösning för att mäta hastighet, smidighet och kraft hos idrottare, är mobilt och användarvänligt vilket gör att det går att använda i träningens vardag. Det kan användas på fotbollsplanen eller träningsanläggningen, utan att någon behöver resa någonstans. 

Nu ska de första mätverktygen skickas till testkunder för att få inspel som kan leda till ytterligare förfining av produkten innan lansering.

– Vi är inne i ett intensivt skede i utvecklingen, kombinerat med att bygga teamet i bolaget och till det kommer alla kontakter med tänkbara kunder och intressenter. Rekryteringen är en nyckelfråga för att kunna leverera i den takt och kvalité som behövs, säger Jonas Sjöberg.