Partnerinvest investerar nu tillsammans med Treac i Skellefteåföretaget Witebox AB som har teknologi som revolutionerar desinfektion.

Whitebox använder UV-C ljus som eliminerar virus, patogener och till och med resistenta bakterier som MRSA på några sekunder. Whitebox teknik har testats och validerats av oberoende laboratorier för virus, såsom SARS-COV2 som orsakar COVID-19.

Bolaget har en portfölj av produkter, system och lösningar för flera branscher så som Flygplatser & Transport, Spel & Utbildning, Sjukvård, Handel & Service samt Veterinär & Djurvård.

Vi kommer att ha fokus områderna där vi ser att vi kan jobba långsiktigt och även där våra produkter behövs efter covid. Vi tar nu in kapital för att vi ska accelerera marknadsbearbetningen och anställa säljare, säger Erik Wikström, vd på Whitebox.

Whitebox har en extremt spännande teknik med en internationell marknad i tillväxt, säger Mikael Edström, Investment manager på Partnerinvest.