Lina Ådin och Lars Stenlund tillträder posterna som VD och styrelseordförande för det Skellefteå-baserade investmentbolaget Treac AB

Investmentbolaget Treac genomför två förändringar på ledningsnivå i syfte att underlätta ökad expansionstakt. Lina Ådin tar över VD-posten och efterträder därmed Adam Ådin, som går vidare till rollen som investeringsansvarig för koncernen. Lina har varit verksam i bolaget sedan år 2013 i rollerna som vice VD samt VD för dotterbolaget Treac Innovation.

  • Jag är tacksam för förtroendet och glad över att få ta nästa steg i arbetet med att utveckla Treacs ägarerbjudande och utöka koncernen. Vår region befinner sig i ett spännande skede av förändring där vi som lokal aktör har en viktig roll att fylla, den organisationsförändring som vi nu gör hjälper oss att växla upp takten i både förvärvsarbete och dotterbolagsutveckling. Tillsammans med mina kollegor är jag stolt över att representera ett investmentbolag med god kompetens och sunda värderingar i sitt ägande, säger Lina Ådin.

I samband med förändringen tillträder även Lars Stenlund, grundare, styrelseordförande och tidigare VD i mjukvarubolaget Vitec Software Group, rollen som ny styrelseordförande i Treac. Lars har suttit i Treacs styrelse sedan år 2019 och byter därmed rollen som styrelseledamot mot ordförandeklubban i koncernen.

  • Jag har följt Treacs spännande utveckling från sidlinjen sedan den dag bolaget bildades. Under min korta tid i styrelsen har bolaget påbörjat en transformation mot tillväxt som hittills resulterat i ett flertal investeringar i viktiga regionala bolag med ett tydligt fokus på värdeskapande genom långsiktig verksamhetsutveckling. Jag tror på långsiktighet och geografisk närhet som viktiga hörnstenar i att utveckla företagsklimatet och den lokala arbetsmarknaden, säger Lars Stenlund.

Om Treac

Treac är ett familjekontrollerat investmentbolag i Skellefteå med över 20 års erfarenhet av att förvärva, äga och utveckla företag i Norr- och Västerbotten. Portföljen består i dag av 15 investeringar i hel- och samägda verksamheter i Skellefteå, Luleå, Umeå, Piteå, Byske och Sorsele. I verksamhetsområdet Treac Industri finns majoritetsägda dotterbolagen Ambra AB, Zone Systems AB och Garga Group AB, den senare med dotterdöttrarna Gluetec AB, Dipolar AB och Umpac AB, samt delägarskap i koncernerna Railcare Group och Stilmek Group. I verksamhetsområdet Treac Innovation erbjuds riskkapital till bolag i tidigare skeden genom dotterbolaget Treac Innovation AB.

Kontaktuppgifter:

Lina Ådin, + 46 72-525 95 00

Lars Stenlund, + 46 70-659 49 39